Kategorier
Mina inlägg

Blixtljus – En räddare i nöden

Jag är en person som tar det säkra före det osäkra, jag gillar inte överraskningar och planerar helst för vad som komma skall. Jag har skaffat mig små blixtljus till bilen som snart kommer till användning. Som återförsäljaren sa till mig så hör det inte till vanligheten att personbilar och privatpersoner kör runt med blinkande ljus, men jag tycker det känns fördelaktigt när det kommer till lite längre sträckor under vinterhalvåret. I synnerhet om bilen skulle klappa ihop eller sådär. Då vill i alla fall inte jag stå på landsvägen i mörkret och inte synas ordentligt.

Jag köpte några små och händiga varningsljuspuckar som kom tillsammans med en laddningsväska. Väldigt fördelaktigt måste jag säga. Nu vet jag ju i och för sig inte om det heter varningsljuspuck på fackspråk. Om detta är den rätta benämningen låter jag vara osagt, men det är bra att ha dom liggandes (och laddandes) i bilen.

Backkamera för bättre sikt

Jag tillät mig själv att handla en liten kamera till kärran då det fler än en gång varit nära att jag backat in i träd och sten när jag är ute på mina turer. Jag vet ju att jag såklart borde “uppgradera linsen” på mina glasögon också, men jag börjar med ett backkamerasystem så får vi se om det gör susen.

En backkamera till bilen har länge funnits i mina tankar och valet föll slutligen på en trådlös modell efter att ha talat med försäljaren, och jag var tydlig med att förklara hur mycket jag irriterar mig på just sladdar som trasslar ihop sig. Och mycket riktigt så gick det smidigt att installera kamerasystemet eftersom jag faktiskt inte hade några kablar att ta hänsyn till. Så nu är vi redo för äventyr upp i fjällen; jag, mina varningsljuspuckar och min backkamera. Upp till bevis.