Press

Pressbilder & logo

BHBirka_4gubbs_jocke BH_4gubbs_2015_gold_big logo_bh_2015

Presstext:

Bengt Hennings – BH – fräschare än nånsin

Bengt Hennings gjorde stor succé när de medverkade i den första omgången av Dansbandskampen 2008. Deras version av ”I was made for loving you”, är redan kultklassad. Sedan dess har bandet haft sin turnékalender fullspikad och var de än kommer så drar de stor publik.

BH har också gjort flera turnéer i Finland – där de också är mycket populära – och har bl. a. spelat på flera stora dansgalor.

Bandet har också medverkat i Bingolotto med sina omtalade versioner av ”Euphoria” och ”I was made for loving you”.

Bengt Hennings har också visat sin popularitet på andra sätt – bandets blåsare blev ”Guldklave”-vinnare vid dansbandsveckan i Malung 2008 och Kjell var nominerad som bästa sångare året därpå. Dessutom gick filmen ”Får jag lov till den sista dansen” på bio under våren 2008 och det satte bandet ytterligare på kartan.

BH har dessutom synts i SVT:s programserie ”Dansbanan i Täfteå”, och dels på biodukarna i nya filmen om Åsa-Nisse. Att leverera bra och dansvänliga låtar med hög igenkänningsfaktor är också ett signum som BH strävar efter!

Sommaren  2015 släpps ny CD – ”Vår Sköna Sommar” med följande info:

”Bengt Hennings är tillbaka efter ett par år utan ett nytt album, men det har varit värt att vänta, för nu presenterar grabbarna i bandet sitt starkaste album hittills i karriären. Suveränt låtval med både nyskrivna dansdängor till riktigt bra covers som bandet gör till sina egna. Soundet är moget fräscht med härliga saxar, snygga gitarrer och Kjells underbara röst som grädde på moset.”

Turnéplanen är spikad och BH lär dyka upp i både radio o tv framöver.

Bengt Hennings består av Kjell Malmborg, sång – gitarr, Roland Ask, sax – gitarr – sång, Peter Mjörnestrand, klav – bas – sång och Robert Muhrer, trummor – sång – sax.

Copyright © 2014 Bengt Hennings
Webbdesigner JEWEBdesign